Onno Lolkema is niet zomaar een comedian, maar een om niet te vergeten. Lolkema onderscheidt zich namelijk met eigenheid. Hij kijkt met zijn grappen wat verder dan zijn meeste collega comedians. Daar waar anderen voor de voordehand liggende oplossing gaan, komt hij met een geraffineerde twist. Hij vindt het heerlijk om met humor te spelen en de grenzen van de humor te verkennen.Onno Lolkema

Onno Lolkema is ook vader en neemt daarom de nodige levenservaring met zich mee. Bepaald geen snotneus die het u wel eens zal vertellen hoe het allemaal zit. Daarentegen weet Lolkema op fraaie beschouwende wijze zijn anekdotes met zijn geboeide toeschouwers te delen. Dit doet hij door een autobiografische insteek. Hij vertelt over zaken die hij meemaak en observeert. De herkenbaarheid is zo groot dat zijn publiek constant in de lach schiet. We hoeven dus ook niet uit te leggen waarom de lettergreep LOL in Lolkema zit?

En heus, Lolkema is niet zijn artiestennaam maar zijn echte naam!
Het moest dus wel zo zijn!

Wat kunt u van Onno Lolkema verwachten? Bij zijn opkomst zal Onno u niet overrompelen met een geforceerd energieke tirade. Lolkema benadert u alsof u elkaar op straat ontmoet. Ontspannen en ongedwongen. Dit creëert bij de liefhebbers van comedy direct een enorme nieuwsgierigheid. Wat volgt is een heerlijke melange van observaties, oneliners en goed getimede anekdotes. Precies wat je van een originele stand up comedian verwacht.

Wist u ook dat Onno Lolkema een begenadigd schrijver is? Zo schrijft hij behalve als stand up comedian ook als literaire schrijver. Regelmatig publiceert hij columns en werkt hij bovendien ook aan een heuse roman. Deze roman gaat over het leven van de stand up comedian en ook het wereldje van de stand up comedy. Een ideaal boek voor de grote comedy fans dus.

Onno Lolkema laat u zien dat lol in kleine dingen zit en dat je met relativerende observaties blauw kunt liggen….