Tex de wit comedian Tex de Wit is een boomlange stand up comedian met een indrukwekkende staat van dienst. Zijn CV is inmiddels net zo fascinerend als zijn lengte. Hij was nog maar net begonnen met stand up comedy of hij schopte het al ver bij diverse festivals en talentenjachten. Al gauw werd zijn talent ook gespot door Comedy Train en was hij een graag geziene gast in Toomler. Nu kennen wij Tex de Wit niet enkel als stand up comedian maar ook als televisiebekendheid bij diverse programma’s waaronder Lubach op Zondag, Larie en De Wereld Draait Door.

Tex de Wit speelde ook diverse comedy shows voor Playground Comedy. Zo stond hij op de theaterboot in Nijmegen, in Café Lokaal in Heemskerk en ook in Podium Victorie in Alkmaar. Dat Tex de Wit een intelligente comedian is dat hoor je meteen. Niet verwonderlijk want Tex de Wit is ook een verdienstelijk schaker. Net zoals hij bij schaken tal van zetten vooruitdenkt doet hij dat bij zijn act als stand up comedian ook. Zijn vervolgzetten zijn de grappen die hij in hoog tempo opstapelt wat altijd een hilarisch effect geeft in de zaal. Jong, oud, man en vrouw, iedereen geniet van de stand up comedian Tex de Wit.

Tex de Wit heeft niet alleen een overtuigende act als stand up comedian. Ook wordt hij vaak ingezet als presentator. In de wereld van stand up comedy noemen wij dat Master Of Ceremony, afgekort als MC. De MC heeft als taak de sfeer van de avond te kneden en de zaal op te warmen. Dit doet Tex de Wit met verve. Op een ontspannen wijze weet hij lekker improviserend iedereen in de comedy-mood te kijgen. De comedians die daarna optreden maken dankbaar gebruik van het heerlijke tapijt wat Tex voor hen uit heeft gerold. Zo kan elke comedy show weer uitgroeien tot een groot succes!