Stand up comedian Fabian Franciscus beheerst als weinig anderen de gave om zijn wereld van onbegrijpelijke chaos geestig te verwoorden. Daardoor is zijn comedy show soms onnavolgbaar en tegelijkertijd geraffineerd. Fabian grapt graag over zijn autisme. Dit levert een interessante kijk op het leven op. Schijnbaar gewone situaties en personen komen ineens in een ander daglicht te staan. Dit lever een hele nieuwe wereld op. De grappen die dit met zich brengt kunnen niet leuker verwoord worden dan Fabian Franciscus.

Fabian is een stand up comedian in hart en nieren. Hij leeft volledig voor zijn vak als stand up comedian en dat hebben wij de afgelopen jaren gemerkt… Niet alleen was hij de eerste jurywinnaar van de Comedy Slam ook daarna ging hij door met het winnen van festivals en prijzen. Door consequent aan de weg te timmeren als stand up comedian bouwde hij in het comedy-circuit naam en faam op.


Doordat zijn comedy show met de dag groeide was het tijd voor een logische volgende stap: een cabaretshow. Inmiddels is Fabian Franciscus ook in de Nederlandse theaters te zien met zijn 90 minuten durende cabaretshow.

Dit neemt niet weg dat hij ook bij comedy shows in het land nog vaak te zien is als stand up comedian. Want Fabian is een enorm podiumdier dat niet van ophouden weet. Daarbij mag ook best vermeld worden dat Fabian Franciscus zich blijft vernieuwen. Hij doet niet elke keer hetzelfde kunstje maar hij zoekt steeds naar nieuwe wegen om zijn humor en satire met wereld te delen.

Een vernieuwende stand up comedian dus met een hart voor comedy. Bovendien heeft Fabian ook een feilloos gevoel voor improvisaties. Praatjes met het publiek en publieksinteractie verlopen altijd op een hilarische manier. Dat is heerlijk om mee te maken, want een geslaagde improvisatie geeft de comedy show van een stand up comedian extra kleur en geur.

Comedians

Reinier Meijer

Jacob Spoelstra

Johan van Gulik

Adam Fields

Bas Birker

Marlon Kicken

Roel C. Verburg

Bert Kleijweg

Vincent Geers

Patrick Meijer

Rachid Larouz

Harry Glotzbach

Emiel van der Logt

Steven Stol

Arie Vuyk

Cristian Pielich

Lambert-Jan Koops

Fabian Franciscus

Neil Robinson

Paul Schoolderman

Domien Vloeberghs

Kevin van den Eynde

Bruno Bittoun

Jim Speelmans

Menno Stam