Jacob Spoelstra is een droogkomische Fries die herkenbare onderwerpen op hilarische wijze weet uit te lichten. Denk aan onderwerpen zoals: het huwelijk, kinderen of alledaagse gewoontes. Hoewel hij in eerste instantie overkomt als het type ideale schoonzoon, zit er onder zijn huid ook wat woede dat regelmatig opflikkert in de vorm van hilarische verwondering. Zo nu en dan begint Jacob aan een komische tirade beladen met rake voltreffers. Anekdotes, oneliners en improvisaties, alles zet Jacob in om een comedy show tot een succes te maken. Zijn comedy act is dan ook geschikt voor jong en oud en toeschouwers met allerlei achtergronden.


Dat Jacob Spoelstra in de wieg is gelegd voor Stand Up Comedy bleek al gauw. Hij stond nog maar een paar keer op het podium en hij boekte al succes bij het Knock Out Comedy Festival en het AKF Stand-up Comedy Concours. Daarna kwam zijn leven als comedian in een stroomversnelling terecht. Met zijn perfecte comedy timing en rake grappen trad hij op bij Lowlands, Laughing Matters en ook voor een mega-publiek bij de EO jongerendag. Daarna speelde hij ook nog in De Grote Improvisatieshow samen met bekenden van de Lama’s zoals Tijl Beckand en Ruben van der Meer.

Jacob Spoelstra is als comedian scherp, verrassend, snedig en bovenal enorm funny. Waar is Jacob Spoelstra zoal te zien als stand up comedian? Hij speelt uiteraard bij de reguliere shows in het theater, in kroegen en in comedy clubs. Ook houdt Jacob ook wel van een stukje maatwerk. Hij is daarom de ideale comedian voor een optreden bij een bedrijf. Dan speelt hij zijn gewone act, maar op verzoek kan hij ook een complete act op maat verzorgen. Dan leest hij zich in op het wel een wee van uw bedrijf of gezelschap en dan bedenkt hij uitgekiende grappen op maat. Maatwerk vindt Jacob een uitdagende afwisseling in zijn drukke leven als stand up comedian.

Comedians

Reinier Meijer

Jacob Spoelstra

Johan van Gulik

Adam Fields

Bas Birker

Marlon Kicken

Roel C. Verburg

Bert Kleijweg

Vincent Geers

Patrick Meijer

Rachid Larouz

Harry Glotzbach

Emiel van der Logt

Steven Stol

Arie Vuyk

Cristian Pielich

Lambert-Jan Koops

Fabian Franciscus

Neil Robinson

Paul Schoolderman

Domien Vloeberghs

Kevin van den Eynde

Bruno Bittoun

Jim Speelmans

Menno Stam