Jim Speelmans is een cabaretier die bekend staat om zijn originele vondsten. Vele kenners rekenen hem tot de allerbesten uit het vak. Hij betwijfelt het leven en dat komt tot uiting in zijn comedy show vol verwondering. Zijn hilarische invalshoeken brengen vanzelfsprekendheden en absurditeiten ingenieus samen. Hij serveert zijn grappen met veel gemak en flair ook. Niet verwonderlijk want Jim Speelmans zit al bijna 20 jaar in het vak.


Niet alleen als solo-cabaretier is Jim Speelmans actief, maar ook als schrijver voor andere partijen verrichtte hij al vele schrijfuren. Zo schreef hij voor televisie-shows en ook voor conferences van een aantal bekende en vooraanstaande Nederlandse cabaretiers. Voor vele andere humoristen in het vak is Jim Speelmans een inspiratiebron en misschien ook wel een cult-held.

Wat kun  je verwachten van de cabaretier Jim Speelmans? Zijn originele speelstijl werkt op je lachspieren. Er zit een heerlijk ritme in zijn cabaret shows en de onderwerpen zijn divers. Hij speelde op vele festivals in het land. Van Lowlands tot Crossing Border en andere bekende events. Op TV was hij te zien bij The Comedy Factory, Guzman Presenteert en bij Laughing matters.

Hij maakte tal van solovoorstellingen  en er verschenen tal van DVD’s van zijn werk. Hij put er kracht uit om persoonlijke verhalen te vertellen met een absurde twist. Jim Speelmans werkt als cabaretier altijd aan een nieuwe solo-voorstelling. Voor hem is het schrijven van een cabaret show als ademen.

Jim Speelmans is daarnaast ook regelmatig te zien bij tal van comedy shows in het land. Bij zogenaamde Comedy Nights komt hij dikwijls langs om als headliner de avond hilarisch af te sluiten. Een afsluitende act van Jim Speelmans is als heerlijk verse slagroom op een chocoladetaart. Eigenlijk onmisbaar. Jim Speelmans laat zich graag boeken voor een Comedy Night in het land, maar ook met zijn solo cabaretshow komt hij graag om de mensen dubbel van het lachen te krijgen.

Comedians

Reinier Meijer

Jacob Spoelstra

Johan van Gulik

Adam Fields

Bas Birker

Marlon Kicken

Roel C. Verburg

Bert Kleijweg

Vincent Geers

Patrick Meijer

Rachid Larouz

Harry Glotzbach

Emiel van der Logt

Steven Stol

Arie Vuyk

Cristian Pielich

Lambert-Jan Koops

Fabian Franciscus

Neil Robinson

Paul Schoolderman

Domien Vloeberghs

Kevin van den Eynde

Bruno Bittoun

Jim Speelmans

Menno Stam