Johan van Gulik maakt stand up comedy die je gerust de overtreffende trap van hilariteit mag noemen. Al na zijn openingszin is deze Amsterdamse comedian een succes. Zijn verschijning alleen al werkt op de lachspieren. Al snel gaat het gegrinnik over in een kamerbreed orgasme van lach.

Johan van Gulik is een droogkloot pur sang maar daarnaast ook nog eens een taalvirtuoos eerste klas. Hoe hij die vondsten allemaal bedenkt, het ontgaat werkelijk iedereen. Met een geheel eigen nonchalante stijl weet hij op indrukwekkende wijze grappen uit te serveren aan zijn toeschouwers die aan zijn lippen hangen.

De thema’s die van Gulik brengt zijn uiteenlopend. Zo grapt hij graag over relaties en de boeiende spanningen tussen mannen en vrouwen. Ook spot hij graag met het merkwaardige leven als stand up comedian. Of dikwijls laat hij zich gaan in totale flauwekulverhalen die hun oorsprong vinden in drugsgebruik en alcohol. Zijn comedy act zit vol van herkenbaarheid en verrassing.

Johan van Gulik is een vreemde vogel en tegelijkertijd een asbolute bezienswaardigheid binnen de wereld van stand up comedy. Dat zijn comedy act een regelrecht succes is hebben de eigenaren van kroegen, theaters en evenementen gemerkt. Maar niet alleen zij, ook in televisieland vielen de ogen al snel op Johan van Gulik. Zo werd Johan gevraagd voor diverse tv-programma’s. Hij was te zien met zijn comedy shows bij programma’s van Jorgen Raymann, bij Jensen en ook bij The Comedy Factory.

Ondank al deze successen vindt Johan het nog steeds geweldige voor grote of kleinere zalen te spelen. Keer op keer weet hij zijn boeiende comedy show ten tonele te brengen met dezelfde spontaniteit en dezelfde overtuiging. Of hij op Lowlands staat of een klein gezellig kroegje dat maakt Johan van Gulik niks uit. Zolang hij de mensen onbedaarlijk aan het lachen mag maken, vindt hij alles best…. We noemen hem ook: No Nonsense Johan!

Comedians

Reinier Meijer

Jacob Spoelstra

Johan van Gulik

Adam Fields

Bas Birker

Marlon Kicken

Roel C. Verburg

Bert Kleijweg

Vincent Geers

Patrick Meijer

Rachid Larouz

Harry Glotzbach

Emiel van der Logt

Steven Stol

Arie Vuyk

Cristian Pielich

Lambert-Jan Koops

Fabian Franciscus

Neil Robinson

Paul Schoolderman

Domien Vloeberghs

Kevin van den Eynde

Bruno Bittoun

Jim Speelmans

Menno Stam