Lambert-Jan Koops is een van de belangrijkste cabaretgezichten uit het oosten des lands. Tegenwoordig is deze professionele comedian gevestigd in de buurt van Doetinchem. Zowel in het Oosten van het land kende Lambert-Jan Koops successen, maar ook nationaal. Want hij mag zich de allereerste winnaar van de Culture Comedy Award noemen. Met grote overmacht haalde hij die prijs binnen.

Ook bij diverse cabaretfestivals en het Deltion Cabaret Festival wist hij zelfs op zijn naam te schrijven. En daar bleef het niet bij voor deze comedian. Want ook over de grenzen kende hij succes. Zo deed hij mee aan het Humorologie Festival in Belgie en ook daar drong hij door tot de finale en won hij zelfs de persoonlijkheidsprijs.

 

Lambert-Jan Koops is een vernieuwende stand up comedian. Hij weet zijn performance moeiteloos te voorzien van een flinke dosis humor waarmee hij het publiek joelend achterlaat. Doldraaiende redeneringen en scherpe observaties zijn kenmerkende elementen van zijn gelaagde comedy show. Hij vindt het heerlijk om grote thema’s aan te pakken en zogenaamd belangrijke kopstukken tot het bot te fileren. Maar evengoed vindt deze comedian uit regio Doetinchem het prachtig om juist kleine triviale zaken naar een hilarisch niveau te brengen.

Niet verwonderlijk dat Lambert-Jan na zijn eerste festival successen al gauw op TV verscheen met zijn allereerste cabaretshow. Daarna tourde hij door Nederland met diverse cabaret shows. Tegenwoordig is hij ook vaak te zien in de buurt van Doetinchem met zijn originele en avontuurlijke comedy shows. Toch vindt Lambert-Jan het niet erg om een flink stukje te reizen. Dus ook aanvragen voor optredens die ver van Doetinchem verwijderd zijn, pakt hij graag aan. Zijn liefde voor stand up comedy wint het ruimschoots van de geografische afstand.

Buiten performer pur sang is Lambert-Jan ook een schrijver in hart en nieren. Naast zijn leven als comedian bracht hij een heuse roman uit en schrijft hij regelmatig columns voor diverse media.
Als je nu nog steeds niet benieuwd bent om Lambert-Jan Koops aan het werk te zien dan weten wij het ook niet meer!

Comedians

Reinier Meijer

Jacob Spoelstra

Johan van Gulik

Adam Fields

Bas Birker

Marlon Kicken

Roel C. Verburg

Bert Kleijweg

Vincent Geers

Patrick Meijer

Rachid Larouz

Harry Glotzbach

Emiel van der Logt

Steven Stol

Arie Vuyk

Cristian Pielich

Lambert-Jan Koops

Fabian Franciscus

Neil Robinson

Paul Schoolderman

Domien Vloeberghs

Kevin van den Eynde

Bruno Bittoun

Jim Speelmans

Menno Stam