Inmiddels is Roel C. Verburg al meer dan 15 jaar een vaste kracht in de wereld van de comedy. Hij gooide vroeg in zijn carrière al hoge ogen bij cabaret- en comedyfestivals. Zo won hij het Griffioen Cabaret Festival, bereikte hij de finale van de Culture Comedy Award en ook maakt hij furore bij het Leids Cabaret Festival. Dit alles gaf hem de motivatie om professional te worden in het vak van comedian en cabaretier. En met succes, want niemand speelde zo vaak als comedian in diverse cafés, poppodia, jongerencentra en theaters als Roel C. Verburg.

Roel begon zijn carrière als comedian vanuit de muzikale hoek. Als zanger en gitarist speelde hij in diverse bandjes die soms een cabareteske inslag hadden. De gitaarliedjes die Roel is gaan maken tijdens zijn reis in de wereld van comedy zijn inmiddels onlosmakelijk onderdeel van zijn comedy shows. Zijn fantasievolle anekdotes en intelligente oneliners worden bij zijn stand up comedy voorzien van keigeestige gitaarliedjes. Sommigen zullen zeggen: maar dat is toch cabaret? Maar vergis je niet, elk liedje van Roel C. Veburg is in wezen een opstapeling van grappen. Je kunt het dus ook stand up comedy op muziek noemen.

Ook op televisie is Roel C. Verburg niet weg te slaan. Ten tijde van het beroemde programma Kopspijkers vertolkte hij een gastrol door achterstevoren te praten tijdens de uitzending. Jaren daarna was hij met zijn comedy show te zien bij Guzmania en Guzman Presenteert…. Onlangs was hij regelmatig op de buis met het programma Padoem Patsss.

Buiten zijn televisiewerk heeft hij een rubriek op de radio waarbij hij elke keer een actueel satirisch liedje ten gehore brengt. Ook geeft Roel C. Verburg regelmatig comedy workshops en cursussen aan aspirant comedians. Bovendien bracht hij CD’s uit waar hij zijn gitaarliedjes, die hij normaal gesproken solo speelt, met een complete band inspeelde. Wij zijn benieuwd wat de volgende stappen van Roel C. Verburg zullen zijn!

Comedians

Reinier Meijer

Jacob Spoelstra

Johan van Gulik

Adam Fields

Bas Birker

Marlon Kicken

Roel C. Verburg

Bert Kleijweg

Vincent Geers

Patrick Meijer

Rachid Larouz

Harry Glotzbach

Emiel van der Logt

Steven Stol

Arie Vuyk

Cristian Pielich

Lambert-Jan Koops

Fabian Franciscus

Neil Robinson

Paul Schoolderman

Domien Vloeberghs

Kevin van den Eynde

Bruno Bittoun

Jim Speelmans

Menno Stam