Paul Schoolderman is een stand up comedian uit Utrecht. Zijn comedy show is confronterend en gelaagd. Schoolderman houdt ervan om de diepte in te duiken. Hij heeft een geëngageerde kijk op het leven. Daarom dat Paul geen clichématige stand up comedy brengt maar statements maakt aan de hand van hilarische grappen en redeneringen. Zo rekent Paul Schoolderman in zijn comedy show graag af met de hypocriete samenleving. Dit doet hij door het Koningshuis aan te pakken maar ook door af te rekenen met zowel links als rechts Nederlands.

Paul Schoolderman is een stand up comedian die een achtergrond heeft in het onderwijs. Ook zijn leven als leraar komt dikwijls aan de orde in zijn comedy show. Hij weet op geestige wijze de machteloze rol van de docent naar voren te brengen. Dat educatie zijn achtergrond is merken we ook tijdens de comedy show van Schoolderman. Zonder belerend te zijn produceert hij veel geestige observaties waar toeschouwer na afloop graag over napraten.

Zijn engagement blijft niet beperkt tot zijn comedy show. Deze stand up comedian uit Utrecht kan zich inmiddels ook cabaretier noemen. Hij behaalde ook met zijn cabaret show de nodige successen. Zo kwam hij ver bij diverse cabaret festivals in het land en speelde hij met zijn langere cabaret show in tal van theaters. Niet alleen in Utrecht en omgeving is Paul Schoolderman te vinden als comedian of cabaretier. Ook reist hij graag naar uithoeken van het land om een orkaan van lach te initiëren.
Onderweg sleutelt hij en schaaft hij nog verder aan zijn comedy show. Want Schoolderman is een schrijver en perfectionist pur sang.

Paul Schoolderman is te boeken voor een korte of langere comedy show of cabaret show. Hij is inzetbaar in een line-up samen met andere comedians en cabaretiers, maar hij is ook solo te boeken. Ook schrijft hij graag een comedy show of cabaret show op maat voor uw gelegenheid in Utrecht of elders in het land.

Comedians

Reinier Meijer

Jacob Spoelstra

Johan van Gulik

Adam Fields

Bas Birker

Marlon Kicken

Roel C. Verburg

Bert Kleijweg

Vincent Geers

Patrick Meijer

Rachid Larouz

Harry Glotzbach

Emiel van der Logt

Steven Stol

Arie Vuyk

Cristian Pielich

Lambert-Jan Koops

Fabian Franciscus

Neil Robinson

Paul Schoolderman

Domien Vloeberghs

Kevin van den Eynde

Bruno Bittoun

Jim Speelmans

Menno Stam