Comedians in coronatijd

Nu het coronatijd is liggen de comedy nights en live optredens uiteraard stil, maar dat wil niet zeggen dat de comedians stil zijn gaan liggen. Veel standup comedians en cabaretiers hebben relevante zijpaden gekozen en verblijden de wereld met andere culturele bijdragen, variërend van humoristisch,  vermakelijk tot informatief. Zowel op radio, tv en internet is er een geweldig aanbod ontstaan van comedians en humoristen die mooie dingen maken tijdens de coronacrisis. Van blogs en colums tot livestreams en podcasts. Hierbij een kleine greep uit het enorme aanbod waarmee comedians en cabaretiers de intelligente lockdown verrijken.

Geschreven werk en meer
Cabaretier Cristian Pielich bracht op 1 mei de dichtbundel: ‘Zowaar ik je liefheb’ uit. Samen met diverse gastartiesten vindt op 7 mei om 20:00 uur een livestream plaats.
Meer info over deze bundel zie: Zowaar ik je liefheb- Uitgeverij Boekscout.
Frans Reichardt is door coronacrisis eveneens geïnspireerd tot het schrijven van gedichten. Of zoals hij ze noemt: #vouteversjes Op Lockdown TV op YouTube zijn er al iets meer dan 20 opgenomen. Ook cabaretier Arnold Baldé schrijft momenteel veel spoken word en gedichten aan het schrijven. Tevens maakt hij comedy vids via Tiktok.
Standup comedian Robbert Charoe is notabene bezig met een eigen boek.
Michel van der Sanden is misschien wel de actiefste blogger in coronatijd. Met dagelijkse blogs op Comedy Guides steekt hij de kroon.

Online events, radio, streams en vids
Bert Keurentjes organiseert online de Doetinchemse comedyavond (online). Mogelijk volgt er nog een tweede editie. Ook Haagse comedian Bert Kleijweg is te zien op livestreams. Ook vinden er try outs plaats op YouTube. De Limburgse standup comedian Sammy van de Vaart heeft er diverse gedaan en komt samen met Arjan Evertz met meet comedy gerelateerde initiatieven voor de lockdown. Martin Borggreve is ook druk doende om een avondvullend programma te schrijven en hij heeft speciaal voor coronatijd een wekelijkse column op een lokale radio https://prradio.nl/2020/04/ode-aan-de-bankzitter/

English spoken online events
Fedor Ikelaar host onder de naam Couch Potato Comedy iedere maandag een Engelstalige live stream waarbij hij altijd vier comedians uit verschillende landen uitnodigt.
Carly Blair werkt mee aan een ander Engelstalig initiatief wordt gedaan door Carly Blair van met name Amsterdamse comedians onder de naam Virtually Funny People. Zij organiseren tijdens de coronacrisis wekelijks op de woensdagavond virtuele events.