Gerrie Smits

 Gerrie Smits is een cabaretier uit Brabant. Hij ging in de leer bij topcabaretier Leon van der Zanden en pakte de materie zo goed op dat hij nu zijn eigen cabaretshow heeft. Niet alleen door de sterke opleiding die hij genoot, maar ook door zijn aangeboren talent. Als cabaretier heeft Gerrie Smits namelijk het vermogen om val gas te blijven geven en een zaal te boeien.

Vanaf de eerste minuut voelt men zich thuis bij de cabaretshow van Gerrie Smits. Zijn sympathieke voorkomen brengt je meteen in de stemming. Een van zijn grote specialiteiten als cabaretier zijn de tempoversnellingen. Hij kan een verhaal met enorme bevlogenheid uitbeelden en vervolgens ook gas terug nemen om op een beschouwelijke wijze wat sterke oneliners te plaatsen. Gerrie Smits kunnen we gerust een allround cabaretier noemen.

Gerrie Smits bewandelde dan ook niet het makkelijke pad om het tot cabaretier te schoppen. Daarentegen ging hij het land door om in allerlei kroegen en cafés zijn materiaal te testen. Zo bereisde hij het parcours die vele stand up comedians afleggen en dat maakt hem een self-made cabaretier. Een echte ‘natural’ die het vak leerde door met zijn hakken in de klei te staan.

De cabaretshow van Gerrie Smits gaat over de belangrijke zaken van het leven. Vriendschap, zijn jeugd, zijn leven, zijn ervaringen. Dat klinkt erg autobiografisch, maar Gerrie Smits weet dit als cabaretier naar een breder niveau te trekken. Daardoor kunnen alle mensen in het publiek zich herkennen in zijn onderwerpen en thema’s. Omdat hij zijn verhalen zo mooi en zo hilarisch vertelt blijven ze ook hangen. Je hebt iets om over na te praten en over na te denken.

Natuurlijk is Gerrie Smits met zijn cabaretshow ook buiten de theaters te boeken. Zo treedt hij graag op bij diverse Comedy Nights of doet hij ook met alle plezier een besloten optreden bij uw bedrijf of voor uw gezelschap.