Paulien Cornelisse

Wat veel mensen niet weten is dat deze bekende cabaretière aan het begin van haar carrière onderdeel was van een hilarisch cabaretduo. Samen met cabaretière Irene van der Aart vormde zij het cabaretduo genoemd: Rots. Met hun cabaret show traden zij op bij shows georganiseerd door Playground Comedy.  Rots maakte hilarische sketches en komische dialogen. Vergelijkbaar met Plien en Bianca maar met nog meer heerlijk absurdisme. Wij zijn er dan ook trots op dat wij aan de wieg hebben gestaan van de succesvolle carrière van Paulien Cornelisse.

Het duurde niet lang voordat Paulien Cornelisse ook solo ging. Bij het Leids Cabaret Festival gooide zij hoge ogen en vestigde zij definitief haar naam. Dat was echter nog maar een begin van een grote opmars langs theaters en televisieprogramma’s. Zo was zij en is zij regelmatig te gast bij De Wereld Draai Door om haar affiniteit met taal te benadrukken. Daarnaast heeft zij het druk met haar theatertours waarmee zij een groot publiek bereikt.

Haar theaterwerk is origineel en interessant. Haar verhalen zijn verrassend en kennen boeiende wendingen. Daarbij weet Paulien Cornelisse als geen ander om een voorstelling met een fascinerende samenhang te creëren. Dat zij een buitengewoon taalgevoel heeft is evident. Niet voor niets had zij ook literair succes met diverse boeken. Zo is Paulien Cornelisse niet alleen als cabaretière maar ook als auteur bijzonder succesvol.

Wij denken dat wij in de toekomst nog veel van Paulien Cornelisse gaan genieten. Wij kijken dan reikhalzend uit naar haar volgende boeken en voorstellingen. En wie weet vindt er ook nog een reünie plaats van het legendarische en illustere duo Rots. Dat is een nostalgische wens die wij op de burelen van Playground Comedy koesteren. In navolging van de Rolling Stones en Guns n’ Roses zou een reünie-tour van het onderschatte duo Rots mooi zijn.