Comedy Slam 2013

Hieronder regelmatig updates en het laatste nieuws van  de Comedy Slam.
(Voor de gang van zaken en reglementen, scroll verder naar beneden.)
———————————————————

10/10/2012 Werving en inschrijving Comedy Slam 2013 gestart
In december gaan de voorrondes van start voor de vierde editie van De Comedy Slam. Deze jaarlijkse contest richt zich op ambitieuze stand up comedians in Nederland én België.  De Comedy Slam wordt georganiseerd door organisatiebureau Playground Comedy en onderscheidt zich door haar open inschrijving en de mogelijkheid om zowel met Nederlandstalige als een Engelstalige set mee te doen. Eerdere jurywinnaars van de Comedy Slam waren Fabian Franciscus, Jeron de Wulf en Gerthein Boersma.

De finale van deze editie vind plaats in Podium Victorie in Alkmaar op 10 mei 2013. De uiteindelijke jurywinnaar wint een jaarcontract bij Playground Comedy en maakt aanspraak op diverse optredens in het comedycircuit.

Enthousiaste en ambitieuze comedians in spé kunnen het informatiepakket hier vinden. Aanmelden kan via een aanmeldingsmail naar  waarna spoedig bericht zal volgen wanneer je bent ingedeeld!

Tot speels! Rock n roll! Lach n lol!

24/06/2012 Comedy Slam 2012 zit er weer op, voorinschrijving 2013 is geopend!

Op zaterdagavond 16 juni vond in Hilversum de Grande Finale van de Comedy Slam 2012 plaats. De Comedy Slam is een talentenjacht voor standup comedians die professionals willen worden. Dit jaar was de derde editie waarin 43 kandidaten uit Nederland en België streden om de beste comedian van 2012 te zijn. Na elf voorrondes en twee halve finales stond vorige week de eindstrijd voor de deur. De finalisten Bart Melief, Mo el Khamssi, Gerthein Boersma en Dali Stankovic traden aan voor een memorabele avond. De jury bestaande uit organisator Cristian Pielich, comedian Lambert Jan Koops en programmeur Kevin Bonet wezen Gerthein Boersma unaniem aan als jurywinnaar. De publieksprijs ging eveneens naar Boersma.

De presentatie lag in handen van Bas Birker en tijdens het juryberaad verzorgde routinier Chris van der Ende een gastact. Deze jaarlijkse contest werd georganiseerd door het organisatiebureau Playground Comedy in samenwerking met diverse locaties. Jurywinnaar Gerthein Boersma won diverse optredens bij Playground Comedy.

Alle medewerkers, locaties en comedians die bij de Comedy Slam 2012 betrokken waren: van harte bedankt!

De werving voor de Comedy Slam 2013 zal vanaf oktober 2012 van start gaan. Bij interesse voor deelname stuur dan een e-mail naar Vermeld in de mail s.v.p. je volledige voornaam, achternaam en telefoonnummer.

28/05/2012 De finalisten voor de Grande Finale zijn compleet!
Na de halve finale in de Trucker in Pijnacker zijn de finalisten voor de Comedy Slam 2012 nu compleet. De comedians Bart Melief, Mo el Khamssi, Gerthein Boersma en Dali Stankovic zullen op zaterdag 16 juni aantreden voor de Grande Finale in Podium de Vorstin in Hilversum. De presentatie ligt in handen van Bas Birker en tijdens het juryberaad zal comedian Chris van der Ende een gastact verzorgen. Kaarten zijn verkrijgbaar via Podium de Vorstin.
www.devorstin.nl

15/05/2012  Twee finalisten voor Comedy Slam 2012 bekend
Maandagavond 14 mei vond de halve finale van de Comedy Slam plaats in een afgeladen Cafe Lokaal in Heemskerk. De jury was unaniem over Bart Melief die aangewezen werd als jurywinnaar. Mo el Khamssi won de publieksprijs. Beide comedians zijn te zien in Grande Finale op 16 juni in Podium de Vorstin in Hilversum.

01/05/2012 Kandidaten halve finales Comedy Slam 2012 compleet

Hier een overzicht van de comedians die zich plaatsten voor de Halve Finales van de Comedy Slam 2012

Maandag 14 mei 2012 in Cafe Lokaal te Heemskerk:
Gerrit de Bremme, Mo el Khamssi, Rafael de Block, Eric van der Woude, Bart Melief en Maarten Swart

Vrijdag 25 mei 2012 in De Trucker in Pijnacker:
Kasper van der Laan, Dali Stankovic, Dennis Vansant, Jasper van der Veen, Tanja Seehofer en Gerthein Boersma

______

Twee halve finalisten Comedy Slam 2012 bekend

Na de eerste twee voorronden van de Comedy Slam zijn nu twee halve finalisten bekend.
In De Trucker in Pijnacker won de Vlaamse Gerrit de Bremme de publieksprijs en plaatste zich daarmee voor de halve finales. De tweede voorronde werd glansrijk gewonnen door Dali Stankovic. In Cafe Lokaal in Heemskerk verschafte het publiek hem een ticket naar de halve finales in mei 2012.

De eerstvolgende voorronde is op vrijdag 23 december in De Trucker in Pijnacker. Op 16 juni 2012 is de Grande Finale in De Vorstin in Hilversum.

Het is voor kandidaten nog steeds mogelijk om zich in te schrijven via

ARCHIEF:
13-06-2011 Verslag Finale 2011

In Cultureel Centrum De Enck in Oirschot is de Vlaamse Jeron Dewulf (foto) winnaar geworden van de juryprijs van de Comedy Slam 2011. De Nederlander Felix Heezemans won de publieksprijs.Jeron

De Comedy Slam is de jongste prijs voor de pure stand-up comedian uit België en Nederland, georganiseerd door Playground Comedy. Na het succes van 2010 beleefde de wedstrijd zijn tweede editie en kon rekenen op een forse stijging in het aantal deelnemers, speellocaties en publiek. Na 15 selectierondes en 4 tussenfinales in onder andere Pijnacker, Heemskerk en Dordrecht was het afgelopen vrijdag 10 juni  tijd voor de Grande Finale in Oirschot

Onder toeziend oog van een vakkundige jury en 120 comedy liefhebbers traden zes finalisten op. Toevallig of niet; drie comedians van Hollandse bodem en drie van Belgische bodem.

De Master Of Ceremony Bas Birker opende energiek de avond en gaf flink gas om het aanwezige publiek in comedy-modus te krijgen. Daarna was het aan de Vlaamse Peter Gysen om met zijn droogkomische en rustige stijl de avond te openen en hij vond bijval van het aanwezige publiek. Aansluitend betrad de energieke Limburger Ruud Aarden het podium. Hij vertelde indringend over zijn avonturen in de boilerroom. Daarna werd het eerste deel afgesloten door de gortdroge Kristof Micholt. Een comedian die graag de anti-held uithangt en de wereld deelgenoot maakt van zijn beeldjesverzameling van Johannes de Doper. Na de pauze opende Jeron Dewulf het tweede deel van de sfeervolle avond. Met zijn dynamische vertelwijze deelde Jeron zijn twijfels over zijn zoontje (een homofiele peuter?) en scheen hij een nieuw licht over de Gazastrook. Aansluitend was het de beurt aan de speelse Bart Jan Arkies die in de drogist vaak op lastige verkopers stuit. Het leven valt ook niet mee als je uit het doodse Drenthe komt. Felix Heezemans was de laatste kandidaat die het podium betrad. In zijn opening droeg hij voor uit krankzinnige Marktplaats-advertenties en daarna legde hij uit waarom je beter geen rijexamen kunt doen wanneer je stoned bent.

Terwijl de jury overlegde verzorgde Fabian Franciscus jurywinnaar van 2010 een gastoptreden. Daarna was het tijd voor de publieksprijs die met een nipte meerderheid van stemmen gewonnen werd door Felix Heezemans. Aansluitend beargumenteerde de jury hun anonieme keuze voor Jeron Dewulf. Hij werd geroemd om zijn sterke presentatie en originele grappen.

De finalisten van de Comedy Slam zullen een aantal gezamenlijke shows en gastoptredens doen op diverse locaties tussen juli en december. De kick off van deze tournee is op woensdagavond 29 juni in De Twee Wezen in Hengelo.

Finalisten Comedy Slam bekend!
Na de laatste tussenfinale, zijn nu de 6 finalisten voor de Grande Finale bekend.
Peter Gysen, Felix Heezemans, Bart Jan Arkies, Jeron Dewulf, Kristof Micholt en Ruud Aarden treden 10 juni aan in de Grote Zaal van De Enck in Oirschot.
De MC is Bas Birker en tijdens het juryberaad verzorgt Fabian Franciscus, winnaar van 2010, een gastoptreden.
Kaarten bestelbaar via www.deenck.nl

23/05/2011 Ook Bart Jan Arkies en Kristof Micholt naar de Grote Finale
In een goed gevulde Trucker in Pijnacker won Bart Jan Arkies  afgelopen vrijdag de juryprijs in de derde Tussenfinale van de Comedy Slam.
Hiermee kwalificeerde hij zich voor de Grote Finale die in 10 juni plaats vindt in Oirschot. Daar krijgt hij gezelschap van Peter Gysen en Felix Heezemans die eerdere tussenfinales beslisten. Inmiddels is ook een Wildcard uitgereikt aan de Vlaamse comedian Kristof Micholt.
Na de laatste tussenfinale van komende donderdag in Oirschot zullen de 6 definitieve finalisten bekend zijn.

26/04/2011 Felix Heezemans ook naar de Grande Finale van de Comedy Slam  + indelingen andere tussenfinales
Na Peter Gysen heeft ook Felix Heezemans zich geplaatst voor de Grande Finale van de Comedy Slam.
In poppodium Bibelot in Dordrecht won Heezemans afgelopen zaterdag zowel de juryprijs als de publieksprijs. Hierdoor kwalificeerde hij zich rechtstreeks voor de Grande Finale die op 10 juni plaats vind in de Enck in Oirschot. Maar voor het zo ver is zijn er nog twee tussenfinales te houden . Zie onder de data, locaties en indelingen. 26 mei Tussenfinale in De Enck in Oirschot, aanvang 20.15
Kandidaten: Pasquale Frohn, Frank Schäfer, Leon Mutsaers, Hicham Ennadre, Jeron de Wulf, Donald Olie
Master Of Ceremony: Steven Stol
Gastact: Raymon Hofkens
Jury: Patrick Meijer, Nicky Faassen en Hank

12/04/2011 Peter Gysen eerste kandidaat voor de Grote Finale van De Comedy Slam
De Vlaamse Peter Gysen plaatste zich gisteren met zijn droogkomische en eigenzinnige optreden voor de Grote Finale van de Comedy Slam door zowel de publieksprijs als de juryprijs binnen te halen. Dit gebeurde in de Tussenfinale in Cafe Lokaal in Heemskerk onder toeziend oog van juryleden Adam Fields, Jasper Valstar en directeur van het Kennemertheater Arjaen Kersten.
De Grote Finale is op vrijdagavond 10 juni in De Enck in Oirschot.
21/03/2011 Nieuwe winaars Comedy Slam bekend en indeling eerste tussenfinales!
De ontknoping van de Comedy Slam 2011 komt al steeds dichterbij.
Afgelopen week kwalificeerden de volgende publiekswinnaars zich voor de tussenfinales. De Vlaamse Kristof Micholt won 17 maart de avond in Oirschot. De volgende dag kreeg Paul Schoolderman de meeste stemmen in de Trucker in Pijnacker. En zaterdag 19 maart zegevierde Raymon Rodenburg in Dordrecht.De eerste twee tussenfinales vinden plaats in april en de indeling daarvan is bekend.Maandag 11 april Cafe Lokaal Heemskerk, aanvang 20.00 uur
De kandidaten:
Raymon Rodenburg
Paul Schoolderman
Maarten van Wijk
Ruud Aarden
Peter Gysen
Dennis VansantDe MC van de avond is Arjen van Wifferen en er zal een gastact afgegeven worden door voormalig winnaar van de Culture Comedy Award: Marlon Kicken. De Jury bestaat uit de comedians Adam Fields, Jasper Valstar en Arjaen Kersten de directeur en programmeur van het Kennemertheater. Zaterdag 23 april Bibelot in Dordrecht, aanvang 21.30
Kandidaten:
Christophe Peeraer
Mark Schoones
Kristof Micholt
Jurgen de Mooij
Felix Heezemans
Jeffrey van den BergDe MC van de avond is Jasper Valstar en er zal een gastact afgegeven worden door voormalig winnaar van de Culture Comedy Award: Chris van der Ende.
De Jury bestaat onder andere uit de comedians en voormalig festivalwinnaars: Emile Gronert en Michiel Peereboom.

01/03/2011 Lennart Wesel en Ruud Aarden ook publiekswinnaars in voorronde Comedy Slam
Weer zijn twee publiekswinnaars bekend van de voorrondes van de Comedy Slam 2011. Lennart Wesel kreeg afgelopen zaterdag in Bibelot in Dordrecht de meeste publiekstemmen. Twee dagen daarvoor in de Enck in Oirschot gingen de meeste stemmen naar Ruud Aarden. Beide comedians kwalificeren zich hiermee voor de tussenfinales die in april en mei plaats vinden.
Op maandag 14 maart vind alweer de volgende Comedy Slam-avond plaats, ditmaal in Cafe Lokaal in Heemskerk.

15/02/2011 Mark Schoones derde publiekswinnaar voorrondes Comedy Slam 2011
De publiekswinnaar van de derde selectieronde van de Comedy Slam in Cafe Lokaal luistert naar de naam Mark Schoones. Hij schaarde zich daarmee in het rijtje met eerdere publiekswinnaars Wouter Monden en Frank Schäfer. Op maandagavond 14 februari kreeg hij met ruime voorsprong de meeste publiekstemmen in een goed bezocht Cafe Lokaal. En zo plaatst Mark zich voor de tussenfinales.

Na de eerdere edities waarin Jurgen de Mooij en Donald Olie genomineerd werden voor een Wildcard, viel ditmaal Jefrrey van den Berg die eer ten deel.
Op vrijdagavond 18 februari aanstaande is alweer een selectieronde van de Comedy Slam. Ditmaal in De Trucker in Pijnacker. Er zijn nog een paar plekken om je aan te melden voor voorrondes van maart en april. Dit kan via .

01/02/2011 Christophe Peeraer en Maarten van Wijk ook publiekswinnaars in voorronde Comedy Slam
Weer zijn twee publiekswinnaars bekend van de voorrondes van de Comedy Slam 2011. De Vlaamse Christophe Peeraer kreeg afgelopen donderdag in De Enck in Oirschot de meeste publiekstemmen. Twee dagen later gingen de meeste stemmen naar Maarten van Wijk. Beide comedians kwalificeren zich hiermee voor de tussenfinales die in april en mei plaats vinden.
Op maandag 14 februari vind alweer een nieuwe Comedy Slam-avond plaats in Cafe Lokaal in Heemskerk.
Hoewel de comedy slam tot en met februari nagenoeg vol zit, kunnen deelnemers zich nog steeds aanmelden voor voorrondes van maart en april. Dit kan via .


25/01/2011 Pasquale Frohn ook winnaar in voorronde Comedy Slam
Weer is een publiekswinnaar van de voorrondes van de Comedy Slam 2011 bekend. Pasquale Frohn kreeg in de Trucker in Pijnacker de meeste publiekstemmen en zo plaatst hij zich voor de tussenfinales.
Op donderdag 27 januari vind alweer de vijfde voorronde-avond van de Comedy Slam plaats in De Enck in Oirschot.
Hoewel de comedy slam tot en met februari nagenoeg vol zit, kunnen deelnemers zich nog steeds aanmelden voor voorrondes van maart en april. Dit kan via .

12/01/2011 Frank Schäfer derde publiekswinnaar voorrondes
Na Wouter Monden en Leon Mutsaers werd op maandagavond 10 januari de derde publiekswinnaar van de voorrondes van de Comedy Slam 2011 bekend. In een goed bezocht Cafe Lokaal kreeg Frank Schäfer veruit de meeste publiekstemmen en zo plaatst hij zich voor de tussenfinales. Donald Olie werd genomineerd voor een Wildcard.
Op vrijdagavond 21 januari vind alweer de vierde voorronde-avond van de Comedy Slam plaats in De Trucker in Pijnacker.
Hoewel de comedy slam tot en met februari nagenoeg vol zit, kunnen deelnemers zich nog steeds aanmelden voor voorrondes van maart en april. Dit kan via .

30/12/2010 Leon Mutsaers ook publiekswinnaar!
Terwijl er buiten een sneeuwstorm woedde haalde Leon Mutsaers op zaterdag 18 december zijn ticket op voor de tussenfinales.  Dit deed hij middels zijn publiekswinst in Bibelot in Dordrecht. De nominatie voor een Wildcard viel Bart Jan Arkies ten deel.

Hoewel de comedy slam tot en met februari nagenoeg vol zit, kunnen deelnemers zich nog steeds aanmelden voor de voorrondes van maart en april.

14/12/2010 Eerste publiekswinnaar voorrondes bekend
Wouter Monden werd op maandagavond 13 januari de eerste publiekswinnaar van de voorrondes van de Comedy Slam 2011. In een goed bezocht Cafe Lokaal kreeg hij veruit de meeste publiekstemmen en zo plaatst hij zich voor de tussenfinales. Jurgen de Mooij is genomineerd voor een Wildcard.
Op zaterdagavond 18 december vind de tweede voorronde-avond van de Comedy Slam plaats in poppodium Bibelot in Dordrecht.

De inschrijving voor de Comedy Slam 2011 is geopend!

—————————————————————————————–

Informatie, reglementen en gang van zaken Comedy Slam 2011

Doe mee!
Welkom bij de Comedy Slam 2011, de tweede editie van het stand up comedy-concours georganiseerd door Playground Comedy. Deze Comedy Slam bestaat uit 16 voorronde-avonden, vier tussenfinales en de Grande Finale. De jurywinnaars en twee publiekswinnaars van tussenfinales strijden op 10 juni 2011 in de landelijke Grande Finale om jurywinnaar en/of publiekswinnaar te worden van 2011.

Waarom meedoen?
In eerste instantie om te winnen natuurlijk, om aan meer optredens te komen via de finalistentour en een leuke vermelding op je comedy-CV. Daarnaast is ervaring nooit weg en misschien wil je weten ‘waar je momenteel staat’? Dan is dit een goede manier om erachter te komen. Het leuke van dit concours is dat je meerdere prijzen kunt winnen. Je kunt een voorronde-avond winnen of daar een Wild-Card verdienen en als dat goed gaat dan maak je in de tussenfinale kans op twee prijzen namelijk een publieksprijs en een juryprijs. Mocht je daar de juryprijs in de wacht slepen dan reis je af naar een bomvolle zaal om te strijden voor de juryprijs en publieksprijs van de lage landen (Nederland en België). Bovendien wordt voor de zes finalisten de Finalistentournee georganiseerd die van september 2011 tot en met december 2011 langs tal van locaties zal leiden. Dus het bereiken van de finale levert sowieso al een aantal nieuwe speeldata op. Bovendien zijn er voor de finalisten van de Grande Finale ook twee trainingsdagen. Een ter voorbereiding van de finale en een ter voorbereiding van de finalistentour.
Voor de helderheid hierbij de opzet schematisch weergegeven:

Comedy Slam 2011 Voorrondes periode dec ’10 tm mei ‘11 Tussenfinalesapril en mei 2011 Grande Finale enTrainingsdagenperiode juni 2011 Finalisten-
tour, periode sep t/m dec 2011
Bibelot, Dordrecht
(Zuid-Holland)
4 voorrondes(5 a 7 deelnemers per voorronde) 1 tussenfinale(6 finalisten, jurywinnaar gaat door) 1e Trainingsdag Grande FinaleDe Enck Oirschot 6 finalisten 2e Trainingsdag Finalisten-
tour langs
diverse locaties in Nederland en België
tegen vergoedingen
De  Enck, Oirschot
(Noord-Brabant)
4 voorrondes(5 a 7 deelnemers per voorronde) 1 tussenfinale(6 finalisten, jurywinnaar gaat door)
Café Lokaal, Heemskerk
(Noord-Holland)
4 voorrondes(5 a 7 deelnemers per voorronde) 1 tussenfinale (6 finalisten, jurywinnaar gaat door)
De Trucker,Pijnacker(Zuid Holland) 4 voorrondes(5 a 7 deelnemers per voorronde) 1 tussenfinale(6 finalisten, jurywinnaar gaat door)
  • Van de vier tussenfinales gaan 2 uitgekozen publiekswinnaars door

Reglementen

Inschrijving
Je inschrijving is definitief zodra je een e-mail hebt verstuurd naar met minimaal de volgende gegevens: Voornaam, achternaam, evt artiestennaam, adres, mobiel nummer en eventueel data of locaties die je voorkeur genieten. Tot slot ook nog graag in maximaal drie zinnen een bio van jezelf.

Zodra je per mail jezelf hebt ingeschreven dan is deze inschrijving bindend. We gaan ervan uit dat je je niet afmeldt voor je speelmomenten. Ook verbind je je hiermee aan het spelen van vervolgrondes indien je verder geraakt in de Slam. Je krijgt per mail zo spoedig mogelijk bericht voor welke datum je bent ingedeeld, maar in ieder geval voor 1 december 2010.

Indeling
De werving van de Comedy Slam 2011 loopt in principe tot 1 december 2010. Indien er minder aanmeldingen dan plekken zijn dan zal de werving voortgezet worden totdat de latere voorrondes ook zijn opgevuld. Indien er meer aanmeldingen dan plekken zijn, dan zullen de laatste aanmelders op volgorde van aanmelding op de reservelijst komen. Reserves worden uitgenodigd indien er afmeldingen zijn. Deelnemers die zich na indeling afmelden, kunnen niet gegarandeerd worden dat ze opnieuw worden ingedeeld. Wel kunnen ze zich aansluiten op de eventuele reservelijst.

Comedians die het in de ogen van de organisatie goed hebben gedaan op een voorronde avond maar niet de publiekprijs wonnen kunnen uitgenodigd worden om op een andere locatie ook voorronde te komen spelen. (Tenzij het aanmeldingen zo overweldigend is dat daar geen ruimte meer voor is).

Na je aanmelding ontvang je dus een mail met de datum en de locatie waarvoor je bent ingedeeld. Ongeveer een week voor de datum van jouw voorronde ontvang je nogmaals een uitgebreidere mail met de namen van de andere deelnemers, de line up, het exacte adres van de locatie en eventuele bijzonderheden.
Dus bewaar die mails graag goed en schrijf het in je agenda. Er worden verder geen extra reminders verstuurd.

Data voorrondes en tussenfinales
De voorronde-data waarvoor je je kunt aanmelden zijn:

Bibelot, Dordrecht (ZH): zaterdag 18 december 2010, zaterdag 29 januari 2011, zaterdag 26 februari 2011, zaterdag 19 maart 2011
(De tussenfinale is op zaterdag 23 april 2011) 

De Enck, Oirschot(NB): donderdag 27 januari 2011, donderdag 24 februari, donderdag 17 maart, donderdag 21 april 2011, 
(De tussenfinale is op donderdag 26 mei 2011)

Cafe Lokaal, Heemskerk (NH): maandag 13 december 2010, maandag 10 januari 2011, maandag 14 februari, maandag 14 maart 2011
(De tussenfinale is op maandag 11 april)

De Trucker, Pijnacker (ZH): vrijdag 21 januari 2011, vrijdag 18 februari 2011, vrijdag 18 maart 2011, vrijdag 15 april 2011
(De tussenfinale is op vrijdag 20 mei)

De Grande Finale is op 10 juni in De Enck in Oirschot

In je aanmeldingsmail kun je aangeven welke locatie en/of data je voorkeur genieten voor de voorronde. Er wordt geprobeerd hier rekening mee te houden maar er zijn geen garanties.
Let op: de winnaars en Wildcards van de voorrondes gaan niet automatisch naar de tussenfinale op dezelfde locatie maar naar een van de vier locaties. Na alle selectierondes wordt een indeling gemaakt.
Voorbeeld: stel je wordt publiekswinnaar bij een selectieronde in Dordrecht, dan is de kans groot dat je naar de tussenfinale van Heemskerk, Pijnacker of Oirschot gaat. Achterliggende reden is dat elke locatie deels zijn vaste publiek heeft. Hiermee wordt gezorgd dat je niet twee keer voor hetzelfde publiek je grappen hoeft te doen. Daarnaast, de locaties verschillen behoorlijk van elkaar dus als je de Grande Finale haalt betekent dat, dat je in ieder geval al voor twee diverse doelgroepen een goede beurt hebt gemaakt. En dat is nu net waar het bij stand up comedy om gaat; om in verschillende settings en situaties te vlammen.
En last but not least, hou uiteraard ook de datum van de Grand Finale vrij, te weten: 10 juni in De Enck in Oirschot.

Alle data nogmaals schematisch weergegeven.

Comedy Slam
2011
Voorrondes periode 12/2010 t/m 05/2011 TussenfinalesApril /Mei 2011 Grande Finaleen trainingsdagen
Bibelot, Dordrecht
(Zuid-Holland)
Zat 18/12/2010Za 29/01/2011Za 26/02/2011Za 19/03/2011 Za 23/04/2011

GRANDE

FINALE

10 juni 2011

in De Enck in Oirschot

De  Enck, Oirschot
(Noord-Brabant)
Do 27/01/2011Do 24/02/2011Do 17/03/2011Do 21/04/2011 Za 26/05/2011
Café Lokaal, Heemskerk
(Noord-Holland)
Ma 13/12/2010Ma 10/01/2011Ma 14/02/2011Ma 14/03/2011 Ma 11/04/2011
De Trucker, Pijnacker(Zuid-Holland) Vrij 21/01/2011Vrij 18/02/2011Vrij 18/03/2011Vrij 15/04/2011 Vrij 20/05/2011

De gang van zaken op de voorrondes
Op de voorrondes worden maximaal zeven deelnemers ingedeeld. Drie of vier voor de pauze en drie erna. De volgorde wordt vastgesteld door middel van loting. De speeltijd is minimaal 7 minuten en maximaal 10 minuten. Dit is afhankelijk van eventuele afvallers. Bereid je dus voor op beide scenario’s.
Een minuut voor het einde van je speeltijd krijg je volgens een afgesproken licht of gebaar het teken om jouw set naar een einde toe te werken. Indien je de maximale speeltijd overschrijdt kan je verzocht worden om direct af te ronden of kan er muziek worden ingestart.
Na de laatste deelnemer wordt een korte drinkpauze ingelast waarin de publieksstemmen geteld worden. Op sommige avonden zal nog eerst een gastact een kort optreden doen, waarna de publiekswinnaar bekend wordt gemaakt . Ook zal bekend worden gemaakt welke andere deelnemer van de avond genomineerd is voor een Wildcard. De genomineerde wordt aangewezen door de organisatie. (Na vier locatievoorrondes zijn er dus vier genomineerden waarvan twee een ticket ontvangen voor de tussenfinale).

De tussenfinales
Dit zijn dus de finales waarin vier publiekswinnaars van de voorrondes deelnemen plus twee comedians met een verkregen Wildcard. Bij deze tussenfinales zal een jury van deskundigen aanwezig zijn. Er zijn per tussenfinale twee prijzen te winnen namelijk de publiekprijs en de juryprijs. De jurywinnaars gaan sowieso door naar de grote finale. Van de in totaal vier publiekswinnaars van de tussenfinales zal de organisatie twee kandidaten een Wildcard geven voor de Grande Finale.
De jury van deze tussenfinales bestaat uit een mix van gevestigde comedians/cabaretiers, organisatoren, programmeurs of persmedewerkers.

De Grande Finale
In deze finale spelen de jurywinnaars en twee publiekswinnaars van de vier tussenfinales. Wederom zal het publiek een publiekswinnaar kiezen en de jury een jurywinnaar kiezen.
Voor beide prijzen wordt een bokaal uitgereikt. Daarnaast zullen diverse media benaderd worden voor bekendmaking van de uitslag.
De jury zal uit andere kenners bestaan dan de juryleden uit de tussen-finales.

De trainingsdagen
Ook zijn er twee trainingsdagen voor de 6 uiteindelijke finalisten. Voorafgaand aan de Grande Finale is er een trainingsdag waarin elke finalist nog de laatste puntjes op de i kan zetten en aan zijn set kan schaven voor de finale. Na de finale en ter voorbereiding van de finalistentour is er nog een trainingsdag waarin de finaleavond geëvalueerd wordt en er ook aandacht wordt besteed aan MC’en (het presenteren van een show).

Finalistentour
De finalisten krijgen van Playground Comedy meerdere speeldata aangeboden in de periode van september tot en met december 2011.
Bij deze optredens worden aan de finalisten vergoedingen betaald die minimaal reiskostendekkend zijn. De finalisten van deze Comedy Slam zullen als show aan meerdere speellocaties worden aangeboden. Met je inschrijving verbind je je aan het meespelen in deze finalistentour.

Criteria voor je performance
In je show mag je alle talen spreken die je wilt. Gezien de speellocaties maak je met Engels en Nederlands wel de meeste kans om begrepen te worden. Dus dat bevelen wij aan. Verder is het de bedoeling dat je zelf geschreven materiaal presenteert. Dit is een pure stand up comedy contest voor solisten. Gebruik van afgespeelde muziek of instrumenten zijn niet toegestaan. De organisatie verzorgt inlooptunes voor tijdens je opkomst. Je kunt geen keuze maken voor een eigen inlooptune. Wel kun je er voor kiezen om op te komen zonder inlooptune.

Criteria van de juryprijzen
Bij de finales waaraan een jury te pas komt zal de jury gevraagd worden om vooral op de volgende criteria te beoordelen
– Presentatie (timing, non-verbale techniek en stemgebruik)
– Originaliteit
– Kwaliteit van het materiaal

Veelgestelde vragen en antwoorden

Kan ik ook meedoen buiten mededinging?
Dat kan. Echter de voorkeur gaat uit naar pure deelnemers. Deze krijgen dan ook voorrang. Mochten er onvoldoende deelnemers of afzeggers zijn dan kunnen we een beroep op je doen. Met andere woorden verzend een zelfde aanmeldingsmail en vermeld daarin duidelijk dat je alleen mee wilt doen buiten mededinging.

Hoe laat beginnen de avonden?
De aanvang van de avonden verschillen per locatie, zie onder aan deze tekst een beschrijving van de verschillende locaties en de daar bijhorende aanvangstijden en bijzonderheden. Je wordt geacht om minimaal een uur voor aanvang aanwezig te zijn. Je ontvangt minimaal een week voor de voorronde-avond een gedetailleerdere mail met details over aankomsttijd, de andere deelnemers en andere bijzonderheden.

Wie komen er in de jury te zitten bij de tussenfinales?
Dat is nog niet bekend. De werving en selectie van juryleden is nog in volle gang. In de mail die je ongeveer een week voorafgaand aan een finale is zal dat vermeld staan.

Wanneer is er meer bekend over de finalistentour?
Deze tour loopt van september 2011 tot en met december 2011. Exacte data en uitnodigingen ontvangen de uiteindelijke finalisten vanaf augustus.

Informatie over de locaties

Bibelot, Dordrecht
Bibelot is een poppodium in Dordrecht. In de grote zaal wordt op deze avonden de Band Boost gehouden een concours voor bands en andere popmuzikanten. In de kleine zaal, een kroegachtig zaaltje, vindt vanaf december op dezelfde avonden ook de Comedy Slam plaats. Je kunt niet echt van een vast publiek spreken maar de meeste bezoekers daar zijn relatief jong, zeg maar tussen de 16 en 30 jaar.
Het comedyprogramma begint hier om 22.00 uur en is voor 0.00 uur afgelopen. Rond kwart over twaalf vertrekt vlak voor Bibelot de laatste bus naar station Dordrecht zodat je via Rotterdam evt op het nachtnet kunt geraken. De entree op deze avonden is niet gratis. Als deelnemer heb je recht op twee vrijkaarten. Voor entreeprijzen zie de site van Bibelot www.bibelot.net.

Cafe Lokaal, Heemskerk
Deze avonden vinden plaats op elke tweede maandagavond van de maand. De starttijd is 20.00 uur en de avond is omstreeks 22.00 a 22.30 afgelopen. Café Lokaal is een activiteitencafe en er is sprake van een redelijk vast en aandachtig publiek die afgelopen twee jaren inmiddels een hoop comedians voorbij hebben zien komen. Het publiek bestaat uiteenlopende leeftijden tussen de 20 a 50 jaar. Vlakbij Cafe Lokaal rijden er bussen onder andere naar de stations van Beverwijk en Haarlem.

De Enck, Oirschot
Is een Cultuureel Centrum in Brabant vlakbij… De avonden van De Comedy Slam vinden plaats in de theaterzaal waar ook veel gevestigde artiesten optreden dit seizoen. De zaal heeft een capaciteit voor meer dan 300 toeschouwers. Vandaar dat deze locatie ook zal dienen voor de Grande Finale. Dit is het eerste seizoen dat De Comedy Slam op deze locatie te zien is dus het is nog niet te zeggen of er sprake is van een vast publiek.

OJC De Trucker
De Trucker is een jongerencentrum in Pijnacker waar de voorrondes van de Comedy Slam met groot succes in 2010 plaats vonden. Er is daar min of meer een vast publiek van pashouders wat vaak wordt aangevuld met supporters van de optredende artiesten. Het vaste publiek is relatief jong, tussen 16 a 25 jaar .De shows beginnen daar om 21.30 en aanwezigheid vanaf 20.30 is gewenst.

====================================================

ARCHIEF 2010 HIERONDER

14/06/2010 Fabian Franciscus wint juryprijs in grote finale
fabianIn het uitverkochte poppodium De Piek in Vlissingen vond afgelopen zaterdag 12 juni de Grande Finale van de National Comedy Slam 2010 plaats.  Na diverse voorrondes en regionale finales bleven in deze talentenjacht zes stand up comedians over die om de juryprijs en publieksprijs streden.

Tom Cools, Fabian Franciscus, Frank Brasser, Sijmen Groot, Doc Mwembé en Raymon Hofkens waren de comedians die in aanwezigheid van een driekoppige jury hun acts ten tonele brachten.

De jurleden Bas Birker, Tim van der Sluijs en Josie Kneepkens kozen unaniem Fabian Franciscus (foto) tot jurywinnaar. Hij werd geprezen om zijn improvisatie en zijn materiaal. De meeste publieksstemmen gingen naar Raymon Hofkens die daarmee de publieksprijs in de wacht sleepte.

De finalisten doen in de periode september tot en met december een tournee door Nederland en België.

24/05/2010 De finalisten van de Grande Finale 2010 bekend!

Nu alle tussenfinales achter de rug zijn, is nu bekend welke comedians op 12 juni in Vlissingen zullen optreden in de Grande Finale van de Comedy Slam.

De comedians zijn:
Arjen van Wifferen (juryprijs Heemskerk)
Frank Brasser (publieksprijs Heemskerk)
Fabian Franciscus (juryprijs Utrecht)
Sijmen Groot (publieksprijs Utrecht)
Raymon Hofkens (juryprijs Pijnacker)
Doc Mwembé (publieksprijs Pijnacker)

Voor meer informatie over de show zie www.depiek.nl

17/05/2010: eerste winnaars van de tussenfinales bekend
De eerste winnaars van de tussenfinales van de comedy slam zijn bekend! In Heemskerk won Arjen van Wifferen de juryprijs en Frank Brasser de publieksprijs. De winnaars in de Kargadoor in Utrecht waren Fabian Franciscus (juryprijs) en Sijmen Groot (publieksprijs). Op 22 mei is de laatste tussenfinale in Pijnacker en dan zijn de 6 finalisten voor de Grote Finale op 12 juni bekend!

26/04/2010: line-ups van de tussenfinales bekend!

De 12 selectierondes van de Comedy Slam 2010 zijn toegevoegd aan de geschiedenis van de mensheid. De kaarten zijn geschud, de winnaars en de wildcards zijn bekend en daarmee ook de line-ups van de tussenfinales.

Ook sommige gastacts, presentatoren en juryleden van de tussenfinales zijn bekend. Hieronder een overzicht en wie weet tot ziens bij een van deze avonden.

Finale Noord-HollandCafe Lokaal, HeemskerkMaandag 10 mei 2010 Comedians (* wegens afmelding van de winnaar van avond 2 is een extra wildcard uitgereikt)
Frank Brasser Publiekswinnaar 1
Arjen van Wifferen Publiekswinnaar 3
Emanuel van der Ven Publiekswinnaar 4
Dries Postma Wildcard
Lisanne Fridsma Wildcard
Lennart Wesel Wildcard *
MC: Arie VuykGastact: Neil RobinsonJury : Roel C. Verburg (comedian en docent comedycursussen)  en Arjaen Kersten (directeur en programmeur Kennemertheater Beverwijk)
Finale UtrechtDe Kargadoor, UtrechtZaterdag 15 mei 2010 Comedians * Wegens het wegvallen van publiekswinnaar 1 is een extra wildcard uitgereikt
Soula Notos Publiekswinnaar 2
Dries de Clercq Publiekswinnaar 3
Sijmen Groot Publiekswinnaar 4
Fabian Franciscus Wildcard
Pasquale Frohn Wildcard
Jeffrey vd Berg Wildcard *
MC: HankGastact: Bert KosterJury : Ebelien van Rugge (programmeur Vestzaktheater Enschede), Ted Griffioen, (comedian en cabaretier),
Finale Zuid-Holland
OJC De TruckerZaterdag 22 mei 2010
Comedians (* Ed Sluiters was winnaar in Heemskerk en is van plek verwisseld met de winnaar van avond 2)
Doc Mwembe Publiekswinnaar 1
Ed Sluiters Publiekswinnaar 2 *
Ivo Windhouwer Publiekswinnaar 3
Tom Cools Publiekswinnaar 4
Cedric Dezitter Wildcard
Raymon Hofkens Wildcard
MC: HankGastact: Chris van der EndeJury: Eveline van Bree (programmeur theater PePijn), Marja Coupier (Theaterbureau Spotlight) en de programmeur van De Trucker
Grande Finale
De Piek- VlissingenZaterdag 12 juni 2010
Comedians bekend na de tussenfinales!
De Jurywinnaars van de drie regionale finales bereiken de finale alsmede de drie publiekswinnaars van de regionale finales. (In totaal 6 comedians).
MC: Bas BirkerGastact: Patrick MeijerJury: Wordt nog bekend gemaakt.

01/02/2010 Ook Neil Robinson publiekswinnaar!
Ook de winnaar van de januari-editie van de Comedy Slam in de Kargadoor Utrecht is bekend: Neil Robinson. Ook Raymon Hofkens wist een aantal stemmen in de wacht te slepen, maar de Canadees plaatste zich met een ruime meerderheid aan stemmen voor de Utrechtse finale in mei.

12/01/2009 De eerste publiekswinnaars bekend!
De eerste publiekswinnaars zijn bekend. De eerste voorronde van de Comedy Slam in Pijnacker van zaterdag 9 januari werd gewonnen Doc Mwembe met als verrassende tweede plaats voor de debuterende Belg Dries de Clercq.
De winnaar in Heemskerk van de voorronde van 11 januari luistert naar de naam Frank Brasser. Hij versloeg met kleine afstand Dries Postma. De winnaars Doc Mwembe en Frank Brasser verzekeren zich van een finaleplek op deze locaties in de maand mei.

22/12/2009 Inschrijving nog geopend, line-ups en finalistentour
Er is veel animo en interesse voor de Slam, maar nog niet alle avonden zitten vol. Er is dus nog mogelijkheid om je in te schrijven als je dat nog niet gedaan had (ook buiten mededinging). De inschrijving blijft doorgaan tot alle avonden vol zijn. Zodra de inschrijving gesloten is zal op deze pagina een melding daarover te lezen zijn.
De line-ups die wel al bekend zijn, kun je terugvinden in de Agenda van deze site.
Verder kort nieuws over de finalistentour. Een viertal data zijn definitief en verder wordt er hard gewerkt aan verdere uitbreiding van de tour. Als je je hebt ingeschreven, schrijf deze data in je agenda, je weet maar nooit, wellicht zit jij bij de laatste 6…

Vestzaktheater- Enschede

24-9-2010

Theater Pepijn- Den Haag

5-11-2010

Meddle- Oud Ade

13-11-2010

Azijnfabriek Roermond

17-12-2010

Tot speels!

===================================================

Informatie, reglementen en gang van zaken

Welkom bij de National Comedy Slam 2010, het stand up comedy concours van de lage landen. Deze Comedy Slam bestaat uit drie regionale voorrondes en regionale finales. De winnaars van de verschillende regio’s strijden op 12 juni 2010 in de landelijke Grand Finale om winnaar te worden van de Eerste National Comedy Slam.

Waarom zou ik mee doen?

In eerste instantie om te winnen natuurlijk, om aan meer optredens te komen en een leuke vermelding op je comedy-CV. Daarnaast is ervaring nooit weg en misschien wil je weten ‘waar je momenteel staat’? Dan is dit een goede manier om erachter te komen. Het leuke van dit concours is dat je meerdere prijzen kunt winnen. Je kunt een voorronde-avond winnen, als dat goed gaat dan maak je in de regionale finale kans op twee prijzen namelijk een publieksprijs en een juryprijs. En mocht je ook een van die prijzen in de wacht slepen dan reis je af naar een bomvolle zaal om te strijden voor de landelijke juryprijs en publieksprijs. Bovendien wordt voor de zes finalisten een Finalistentournee georganiseerd die van september 2010 tot en met december 2010 langs tal van locaties zal leiden. Dus het bereiken van de finale levert sowieso al een aantal nieuwe speeldata op.

Voor de helderheid hierbij de opzet schematisch weergegeven:

National Stand Up Comedy Slam Voorrondes periode jan-apr Regionale finalesMei Landelijke Finale12 juni 2010
Comedy Slam Kargadoor Utrecht 4 voorrondes(5 a 7 deelnemers per voorronde) 1 finale(6 finalisten)

GRAND

FINALE

12 juni 2010

in De Piek in Vlissingen

6 deelnemers

Comedy Slam Zuidholland 4 voorrondes(5 a 7 deelnemers per voorronde) 1 finale(6 finalisten)
Comedy Slam Noordhollandin Café Lokaal Heemskerk 4 voorrondes(5 a 7 deelnemers per voorronde) 1 finale(6 finalisten)

Reglementen

Inschrijving

Je inschrijving is definitief zodra je de wervingsmail per mail beantwoord hebt naar met minimaal de volgende gegevens: Voornaam, achternaam, evt artiestennaam, adres, mobiel nummer, zoveel mogelijk data waarop je beschikbaar bent en eventueel data of locaties die je voorkeur genieten. Tot slot ook graag een digitale foto en een paar zinnetjes bio.

Zodra je per mail jezelf hebt ingeschreven dan is deze inschrijving bindend. We gaan ervan uit dat je je niet afmeldt voor je speelmomenten. Ook verbind je je hiermee aan het spelen van vervolgrondes wanneer je verder geraakt in de Slam.

Indeling

De werving van de Comedy Slam loopt in principe tot 10 december. Indien er minder aanmeldingen dan plekken zijn dan zal de werving voortgezet worden totdat de latere voorrondes ook zijn opgevuld. Indien er meer aanmeldingen dan plekken zijn, dan zullen de laatste aanmelders op volgorde van aanmelding op de reservelijst komen. Reserves worden uitgenodigd indien er afmeldingen zijn. Uiterlijk 15 december ontvangen alle deelnemers en reserves de indeling. Deelnemers die zich na indeling afmelden, kunnen niet gegarandeerd worden dat ze opnieuw worden ingedeeld. Wel kunnen ze zich aansluiten op de eventuele reservelijst.

Let op: deze lijst van indeling wordt maar één maal per mail verstuurd. Bij die indeling staat ook de tijd waarop je die datum verwacht wordt en het adres van de locatie. Voor sommigen kan het nog enige maanden duren voor ze aan de beurt zijn, dus bewaar die mail en die lijst van indeling goed en schrijf het in je agenda. Er worden namelijk geen reminders over verstuurd.

Data voorrondes en finales

De voorronde-data waarvoor je je kunt aanmelden zijn:

Cafe Lokaal, Heemskerk (NH): Maandag 11 januari, maandag 8 februari , maandag 8 maart, maandag 12 april,  (Finale datum, maandag 10 mei)

De Kargadoor Utrecht: Zaterdag 30 januari, zaterdag 20 februari, zaterdag 20 maart, zaterdag 24 april  (Finale datum, zaterdag 15 mei)

OJC De Trucker, Pijnacker (ZH): Zaterdag 9 januari, zaterdag 6 februari, zaterdag 6 maart, zaterdag 10 april, Finale datum zaterdag 22 mei).

Copy-paste bovenstaande data naar je aanmeldingsmail en verwijder data waarop je zeker niet kunt. En geef aan welke locatie jouw voorkeur geniet. Indien dit niet wordt aangegeven, dan worden deelnemer zoveel mogelijk ingedeeld op een locatie die het meest gunstigst voor je is qua reisafstand.

Als je nu al weet dat je niet op een van de drie regionale finale-data kunt, dan kun je ook niet in de voorronde van die locatie spelen. Het heeft met het oog op doorgaan weinig zin om in een voorronde te spelen als je toch niet beschikbaar bent voor de finale. Tenzij je al zeker weet dat je die voorronde niet gaat overleven J

En last but not least, hou uiteraard ook de datum van de Grand Finale vrij, te weten: 12 juni in De Piek in Vlissingen

Alle data nogmaals schematisch weergegeven.

National Stand Up Comedy Slam Voorrondes periode jan-apr Regionale finalesMei Landelijke Finale12 juni 2010
Comedy Slam in Kargadoor Utrecht Za 30 januariZa 20 februariZa 20 maartZa 24 april Za 15 mei

GRAND

FINALE

12 juni 2010

in De Piek in Vlissingen

Comedy Slam Zuid-Holland in OJC De Trucker Pijnacker za. 9 januariZa 6 februariZa. 6 maart Za. 10 april za 22 mei
Comedy Slam Noord-Holland in Café Lokaal Heemskerk Ma 11 januariMa 8 februariMa 8 maartMa 12 april Ma 10 mei

De gang van zaken op de voorrondes

Op de voorrondes worden maximaal zeven deelnemers ingedeeld. Drie of vier voor de pauze en drie erna. De volgorde wordt vastgesteld door middel van loting. De speeltijd is minimaal 7 minuten en maximaal 10 minuten. Dit is afhankelijk van eventuele afvallers. Bereid je dus voor op beide scenario’s.

Twee minuten voor het einde van je speeltijd krijg je volgens een afgesproken licht of gebaar het teken om jouw set naar een einde toe te werken. Indien je de maximale speeltijd overschrijdt kan je verzocht worden om direct af te ronden.

Na de laatste deelnemer wordt een korte drinkpauze ingelast waarin de publieksstemmen geteld worden. Daarna wordt z.s.m. bekend gemaakt wordt wie van de deelnemers zeker doorgaat naar de regionale finale op die locatie. De vier finalisten van de vier verschillende voorrondes worden in de regionale finale aangevuld door twee deelnemers met een Wild Card. Daags na de vierde voorronde worden dus twee andere deelnemers uitgenodigd om in de regionale finale deel te nemen.

De Regionale Finale

Dit is dus de finale waarin de vier publiekswinnaars van de voorrondes deelnemen plus twee comedians met een verkregen Wild Card. Bij deze regionale finale zijn twee prijzen te winnen namelijk de publiekprijs en de juryprijs. Beide winnaars gaan door naar de landelijke finale. Indien de juryprijs wordt toegekend aan de winnaar van de publieksprijs, dan zal de door de jury benoemde nummer twee ook doorgaan naar de finale.

De jury van deze regionale finale bestaat uit een mix van gevestigde comedians/cabaretiers, organisatoren, programmeurs of persmedewerkers.

De Landelijke Finale

In deze finale spelen de publiekswinnaars en jurywinnaars van de drie regionale finales. Wederom zal het publiek een publiekswinnaar kiezen en de jury een jurywinnaar kiezen.

Voor beide prijzen wordt een bokaal uitgereikt. Daarnaast zullen diverse media benaderd worden voor bekendmaking van de uitslag.

De jury zal uit andere kenners bestaan dan de juryleden uit de regionale-finales.

Finaletour

De finalisten krijgen van Playground Comedy meerdere speeldata aangeboden in de periode van september tot en met december 2010.

Boven de reiskosten wordt een vergoeding aangeboden die variabel is per locatie. De finalisten van deze Comedy Slam zullen als show aan meerdere speellocaties worden aangeboden. Met je inschrijving verbind je je aan het meespelen in deze finaletournee.

Criteria voor je performance

In je show mag je alle talen spreken die je wilt. Gezien de speellocaties maak je met Engels en Nederlands wel de meeste kans om begrepen te worden. Dus dat bevelen wij van harte aan. Verder is het de bedoeling dat je zelf geschreven materiaal presenteert. Dit is een pure stand up comedy contest. Gebruik van afgespeelde muziek of instrumenten zijn niet toegestaan. De organisatie verzorgt inlooptunes voor tijdens je opkomst.

Criteria van de juryprijzen

Bij de finales waaraan een jury te pas komt zal de jury gevraagd worden om vooral op de volgende criteria te beoordelen:

– Oorspronkelijkheid

– Originaliteit

– Kwaliteit van het materiaal

Veelgestelde vragen en antwoorden

Kan ik ook meedoen buiten mededinging?

Dat kan. Echter de voorkeur gaat uit naar pure deelnemers. Deze krijgen dan ook voorrang. Mochten er onvoldoende deelnemers of afzeggers zijn dan kunnen we een beroep op je doen. Met andere woorden verzend een zelfde aanmeldingsmail en vermeld daarin duidelijk dat je alleen meedoet buiten mededinging.

Hoe laat beginnen de avonden?

De aanvang van de avonden verschilt per locatie maar als indicatie tussen 20.00 uur en 21.30. Je wordt geacht om minimaal een uur voor aanvang aanwezig te zijn. Je ontvangt minimaal een week voor de voorrondeavond een mail met details over aankomsttijd, de andere deelnemers en andere bijzonderheden.

Wie komen er in de jury te zitten?

Dat is nog niet bekend. De werving en selectie van juryleden is nog in volle gang. Middels een e-mail-nieuwsbrief zal er over dit soort zaken gecommuniceerd worden.

Wanneer is er meer bekend over de finaletournee?

De planning is om begin januari een eerste update te geven van de finaletour en aanverwante data. Daarna kunnen er altijd nog data bijkomen. Ook dit soort informatie en updates worden in de digitale nieuwsbrief vermeld.

20 mei Tussenfinale in De Trucker in Pijnacker, aanvang 21.30
Kandidaten: Bart-Jan Arkies, Bram Martens, Lennart Wesel, Ian Swart, Bruno Bittoun, Wilfried van der Elst
Master Of Ceremony: Arie Vuyk
Gastact: Vera van Zelm
Jury: Willem Overgaag, Ted Griffioen en Bas Lijster

Plaats een reactie