Omar Ahaddaf

omar ahaddaf cabaretierOmar Ahaddaf is en Marokkaanse cabaretier met een boeiend levensverhaal. Aan het einde van de jaren negentig verhuisde deze cabaretier naar Nederland. Slechts binnen een paar jaar beheerste hij de taal al zo goed dat hij begon op te treden in het Nederlands. Hij volgde theaterles en deed stand up comedy shows. Een beter voorbeeld van integratie is nauwelijks denkbaar, toch? Maar daar bleef het niet bij…

Nadat cabaretier Ahaddaf al furore had gemaakt bij diverse comedy festivals slaagde hij er in 2012 in om het Leids Cabaret Festival te winnen. Daar won Omar Ahaddaf zowel de publieksprijs als de juryprijs. Met de finalisten van het festival tourde hij door het land en maakten liefhebbers uit tal van dorpen en steden kennis met de heerlijke gelaagde humor van Omar Ahaddaf.

Ahaddaf is een intrigerende theaterverschijning. Zijn stijl als cabaretier is ontspannen en ongedwongen. Toch is hij erg overtuigend en indringend. Zijn oneliners, verhalen en anekdotes zijn namelijk altijd tot in de puntjes verzorgd. Elke observatie van deze talentvolle cabaretier leidt altijd tot een hilarische uitkomst. Geboeid luisteren de bezoekers naar zijn hypnotiserende verhaal in de wetenschap dat zij altijd beloond worden met een geraffineerde twist of een verrassende conclusie.

We zouden cabaretier Omar Ahaddaf graag willen vergelijken met een andere performer, maar deze Marokkaanse cabaretier is duidelijk uniek in zijn soort. Hij is trouwens niet alleen gevat en geestig, maar Ahaddaf is ook charmeur eerste klas. Daarom kost het hem ook geen enkele moeite om zijn toeschouwer direct om zijn vingers te winden. Al vanaf de eerste minuut weet je dat je bij Omar Ahaddaf goed zit.

Omar Ahaddaf maakt als cabaretier van Marokkaanse afkomst dankbaar gebruik van het onderwerp de multiculturele samenleving. Maar hij doet dat zo origineel en authentiek waardoor hij collega cabaretiers met een dergelijke verhaal gemakkelijk overstijgt.