Eric van der Woude

Eric vd Woude Het leven van stand up comedian Eric van der Woude kwam een aantal jaar geleden in een stroomversnelling terecht. Hij volgde een comedy workshop, schreef een originele en gevatte comedy show en won vervolgens de Culture Comedy Award. Het leek een uitgekiend stappenplan, maar het succes overviel Eric van der Woude nog het meest. In korte tijd had hij zijn naam gevestigd en werd hij ook uitgenodigd voor het tv programma The Comedy Factory. Ook daar speelde hij zijn comedy show en nu is zijn succes ook nog eens in bewegende beelden vereeuwigd.

Het leven van een stand up comedian stopt echter niet met winnen van een festival of een optreden op TV. Natuurlijk was Eric van der Woude ook in het hele land te zien bij allerlei comedy shows. Hij speelde in theaters en ook bij vele comedy clubs. Met zijn droogkomische act is hij altijd een welkome afwisseling bij een comedy line-up. Daar waar anderen inzetten op energie en acteerwerk, laat van der Woude vooral zijn grappen het werk doen. De anekdotes en vondsten uit zijn comedy show zijn authentiek en origineel. Zo is zijn stuk over ‘defensie’ een klassieker in de wereld van de stand up comedy.

Het leven van een stand up comedian vraagt om verdieping en avontuur. Daarom dat Eric van der Woude ook graag schrijft en meedenkt met andere comedians. Met zijn journalistieke achtergrond is hij natuurlijk een schrijver bij uitstek. Wij zijn erg benieuwd met welke hilarische grappen en verhalen Eric van der Woude ons de komende jaren mee zal verrassen. De goed opgebouwde anekdotes smaken naar meer. Hij weet met verrassende wendingen altijd de spanning vast te houden.

Dat zijn tempo wat lager ligt dan sommige andere stand up comedians stoort geen moment. Het gaat immers om kwaliteit. En een hoge kwaliteit is zeker het belangrijkste element van de comedy show van stand up comedian Eric van der Woude. Een comedian om te koesteren!