Marc Pluijmaekers

Marc Pluijmaekers is een stand up comedian van de nieuwe lichting comedians. Hij groeide op in Maastricht, maar hij is inmiddels al jaren weg uit Limburg. Zijn zachte ‘G’ is hij allang kwijt, nu de kilo’s nog, aldus Marc. Hij woont met zijn vrouw en kinderen in de Randstad, namelijk in Leidsche Rijn. Hij is naar eigen zeggen een Bourgondiër in de Vinex die elke kans aangrijpt om aan zijn treurige leven te ontsnappen. Maar tevergeefs. Dit is de zelfspot en droge humor die je van Marc Pluijmaekers kan verwachten tijdens zijn comedy act. Hij is gevat, droogkomisch en hij neemt zijn burgerlijke bestaan en dat van anderen graag op de hak.

Comedian Marc Pluijmaekers

Pluijmaekers begon zijn reis in de wereld van stand up comedy via een cursus van cabaretier/ comedian Roel C. Verburg. Marc was altijd al gefascineerd geweest door het werk van onder andere Bill Burr, Ricky Gervais, Theo Maassen, Peter Pannekoek. De comedy cursus, waarin Marc werkte aan eigen grappen en het spelen voor publiek, inspireerde hem enorm. Hij wist het toen zeker; hier wil ik mee verder!

De volgende stap was het land ingaan, want om uit te groeien tot een succesvolle en gevestigde comedian moet je immers meters maken. Of sterker nog: kilometers. Zo reisde deze comedian vanaf Leidsche Rijn naar diverse comedy nights in het land. Van theaters tot kroegen tot andere gelegenheden. Zo trad Marc Pluijmaekers op in Dudok in Den Haag, Cool in Heerhugowaard, De Bakkerij in Rotterdam, Café Hofman in Utrecht, het Posttheater in Arnhem en het Amsterdamse Comedy Café.

Dat Marc Pluijmaekers niet stil zit bewees hij temeer door het behalen van de kwartfinale van Let’s Make Comedy. Momenteel is deze comedian uit Leidsche Rijn bezig om zich te ontwikkelen tot een gevestigde professional in de wereld van stand up comedy en cabaret. Zowel als performer, maar ook als schrijver!