Sammy van der Vaart

Sammy van der Vaart uit Heerlen is een (ondertussen niet meer) jonge comedian en cabaretier. Met vallen en opstaan heeft Sammy zich ontwikkeld en dat heeft een fraaie stijl met gevatte humor opgeleverd. Deze comedian uit Limburg brengt cabaret en comedy die uit het leven gegrepen is. Er komen zowel autobiografische grappen naar voren in zijn act als ook observaties over de wereld om zich heen.

Sammy van der Vaart, foto: Mikel Neij

Sammy bedient zich graag van zelfspot, sterker nog, dit is een van zijn grote wapens tijdens zijn comedy act waarin hij op droogkomische wijze de oneliners en grappen uitserveert. Ook speelt hij met vooroordelen en pijnlijke onderwerpen. Soms is er nu eenmaal geen groter vermaak dan leedvermaak. De kern van zijn grappen zijn gebaseerd op keiharde realiteit, maar uiteraard weet deze comedian uit Heerlen de grappen flink uit te vergroten. Sammy van der Vaart zoekt graag het randje van de humor. Zijn cynische en schurende kijk op de wereld, geïnspireerd door levenservaring, staat garant voor een harde lach.

Deze cabaretier uit Heerlen heeft niet enkel een soloprogramma, maar ook zit hij in een cabaretduo met een andere cabaretier uit Limburg, namelijk: Arjan Evertz. De gevatheid van Arjan gekoppeld aan het cynisme van Sammy, blijkt keer op keer uit te monden in hilarische sketches en een entertainende show.

Verder is Sammy regelmatig presentator bij de ‘Humor in…’. Dit zijn  comedyavonden en cabaretevenement georganiseerd in Limburg. Arjan Evertz en Sammy van der Vaart brengen deze gevarieerde humoravonden naar diverse horecaondernemingen en andere locaties in Limburg.

Sammy van der Vaart speelt regelmatig door het hele land. Ook buiten Heerlen en Limburg is hij te vinden met zijn comedy-acts en cabaretprogramma. Hij is inzetbaar met zijn comedyshow, met zijn cabaretprogramma en eventueel ook als MC/ presentator. Ook schuwt Sammy het niet om maatwerk te schrijven en uit te voeren voor een bedrijf, een feest of een ander besloten gezelschap.