Vera van Zelm

Vera van Zelm Vera van Zelm is een cabaretière met een enorm dramaturgisch vermogen.  Zij weet met haar mimiek en gezichtsuitdrukkingen haar verhalen enorme lading te geven. Op het podium is zij een unieke verschijning. Zij kan een op het eerste oog eenvoudige situatie uitvergroten tot een levensgroot formaat. Dat is niet alleen een kunst op zich, maar ook heel geestig, of zeg maar gerust: hilarisch.

Met haar theatrale stijl zou je verwachten dat deze cabaretière met name te vinden is bij een cabaretshow. In de praktijk werkt zij haar act graag uit bij een Comedy Night. Zo kan zij schaven aan de balans tussen humor en emotie. Dat is namelijk het snijvlak waar van Zelm zich graag begeeft. De opkomst van Vera van Zelm ging snel. Door het behalen van de finale van de Culture Comedy Award werd zij in korte tijd onderdeel van een vooraanstaande kring van stand up comedians.

Natuurlijk blijft het daar niet bij. We zullen nog veel gaan horen van deze cabaretière die niet stil zit. Zij is regelmatig bezig met het schrijven van nieuw materiaal en het optredens bij tal van avonden. Haar werk zit zorgvuldig en afgewogen in elkaar. Ook neemt Vera van Zelm graag haar tijd om de puntjes op de i te zetten. Want humor is een echt vak en daar leeft zij ook naar.

Vera van Zelm speelde voor Playground Comedy onder andere in Heemskerk waar zij de harten van de bezoekers in korte tijd veroverde. Met een heerlijk gevoel voor timing en goed geplaatste improvisaties wist zij de sfeer te bepalen en een groot en warm applaus binnen te halen. Vera van Zelm reist door het land om zowel als cabaretière en ook als comédienne de mensen te laten genieten. Zij is solo te boeken maar ook in combinatie met andere stand up comedians en cabaretiers.